Pumpkin Pie Oatmeal Recipe

Saya suka semua perkara oatmeal dan saya mempunyai banyak resipi oatmeal untuk membuktikannya. Saya juga suka semua perkara labu dan kerana ia adalah musim labu, saya fikir pai oatmeal periuk perlahan ini akan menjadi resipi yang sesuai untuk diraikan! Saya sudah membuat oat ini dua kali minggu ini dan tidak dapat berhenti berkongsi. Mereka terlalu baik untuk dikongsi.

Resipi ini diinspirasikan dan diadaptasi daripada oatmeal kayu manis epal periuk perlahan saya yang termasuk oat potong pendek yang dimasak dengan hirisan epal hangat, kayu manis dan vanila. Saya suka memasak oat potong keluli dalam periuk perlahan supaya versi pai labu adalah perkembangan semula jadi.

Ciptaan Pai Labu

Perkara tentang pai labu ialah kebanyakan orang hanya memilikinya sekali setahun – pada Hari Kesyukuran. Bagi orang seperti saya yang menyukai pai labu sepanjang tahun ini agak menyedihkan, jadi kami membuat improvisasi dan membuat perkara seperti oat semalaman labu, mangkuk yogurt pai, smoothie pai labu dan pai oatmeal periuk perlahan untuk membaiki semuanya. untuk masa yang lama. Sepanjang tahun, jika kita jujur.

Oat ini mempunyai semua komponen rasa pai labu – labu tulen, rempah pai labu, sedikit rasa manis (dari sirap maple), kayu manis dan vanila. Mereka adalah vegan, sangat lazat dan hanya mengambil masa 10 minit untuk kerja persediaan. Masukkan segalanya ke dalam periuk perlahan anda dan bangun dengan semangkuk oat labu yang hangat dan selesa!

Persediaan Makanan Oat dengan Pemasak Perlahan

Resipi ini membuat empat hidangan oat supaya anda boleh berkongsi (ini sesuai untuk sarapan tengah hari hari raya) atau gunakannya sebagai resipi penyediaan makanan dan simpan baki oatmeal untuk sarapan cepat sepanjang minggu. Biarkan sisa oatmeal sejuk dan sejukkan sehingga satu minggu. Hanya panaskan semula oatmeal di atas dapur atau dalam ketuhar gelombang mikro. Cuma tambah sedikit air atau susu semasa memanaskan semula jika terlalu pekat.

Bahan-bahan Diperlukan

Oat potong keluli – Resipi ini dimaksudkan untuk dibuat dengan oat potong keluli kerana ia tahan dengan baik untuk masa memasak yang lama dalam tukang masak kecemasan. Oat gulung atau segera tidak digalakkan. Jika anda ingin menggunakan oat gulung atau segera, cuba oatmeal bakar labu saya atau oatmeal protein labu.
air dan susu badam tanpa gula – anda boleh menggunakan semua air, semua susu badam atau campuran kedua-duanya dalam resipi ini. Anda boleh membuat susu badam anda sendiri atau menggunakan susu bukan tenusu lain jika anda suka!
puri labu – sama ada labu dalam tin atau puri labu buatan sendiri berfungsi.
sirap maple – jangan ragu untuk menambah pemanis cecair kegemaran anda seperti madu, agave atau stevia.
Rempah Pai Labu – Gunakan rempah pai labu atau gunakan yang dibeli di kedai!
vanila, kayu manis dan garam – rempah dan rempah tambahan untuk suasana hangat dan selesa.
sirap maple, kacang cincang, mentega kacang – topping!
Bolehkah saya Membuat Oatmeal Pai Labu dalam Periuk Segera?
Saya belum menguji resipi ini dalam Periuk Segera, tetapi saya membuat oatmeal kayu manis epal saya sendiri dalam periuk perlahan saya dalam Periuk Segera dan inilah yang saya akan lakukan:

Masukkan semua bahan, toskan 2 cawan cecair dan perasa dalam Periuk Segera anda.
Tutup dengan penutup dan buka bolong untuk “menutup.” Tekan butang manual dan tetapkan masa kepada 4 minit dengan menekan kuat. Periuk Segera akan bermula secara automatik.
Apabila anda selesai memasak, biarkan tekanan dilepaskan secara semula jadi. Apabila semua tekanan dilepaskan, berhati-hati keluarkan penutup dan gulungkan oat dan hidangkan.
Perbezaan utama antara memasak oatmeal dalam periuk perlahan dan Periuk Segera ialah jumlah cecair. Dalam periuk perlahan anda memerlukan 4 cawan cecair dan dalam periuk tekanan anda hanya memerlukan 2 cawan. Ia boleh menjadi air atau susu badam, yang mana anda suka. Susu badam akan menjadikan oatmeal yang lebih berkrim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *