10 Midwestern Recipes For Dinner

Midwest adalah makanan selesa, pada tahap terbaiknya. Tetapi apa yang kurang menyenangkan ialah walaupun hidangan ini mungkin menawarkan pelukan, ia bukanlah hidangan paling sihat dari American Heartland.

bagaimanapun, ia adalah mudah untuk diperbaiki. Berikut ialah 13 idea untuk resipi klasik Midwest yang dibuat dengan bahan-bahan yang lebih baik yang anda suka makan dan buat. Dan seterusnya, jangan lepaskan 22 Makanan untuk Mencairkan Lemak Perut pada tahun 2022.

1 Strawberry Rhubarb Crumble

Midwest ialah negara pai, dan pai rhubarb strawberi ini penuh dengan buah-buahan segar—jadi ia lebih sihat daripada pai Midwestern yang lain (fikir pai krim gula). Dan bukan sebarang buah, tetapi buah. “Rhubarb sangat popular di Midwest, ia dipanggil tumbuhan pai,” kata Emma Essence, pembangun resipi dan pengasas EssenceEats. “Pai ini sihat, lazat, sangat lazat.

2 Pakaian Ladang

Ia adalah perasa yang paling menonjol di leher hutan ini—digabungkan ke dalam segala-galanya daripada dadih keju hingga nacho hingga salad, malah piza. Jessica Randhawa dari The Forked Spoon berkongsi resipinya untuk sos ladang buatan sendiri. Ia berasaskan yogurt Greek dan bukannya susu mentega biasa dan bahan-bahan lain yang berpatutan, hanya mengambil masa lima minit untuk menyiapkannya, dan lebih sihat daripada yang dibeli di kedai, katanya.
Dapatkan resipi di The Forked Spoon.

3 Salad Kentang

Kentang dan Midwest adalah BFF, dan salad kentang ialah hidangan stud spud. Resipi ini rendah lemak dengan beberapa bahan mudah—ia diringankan dengan yogurt Yunani dan sedikit mayo “untuk mengekalkan rasa asli,” kata Olena Osipov dari ifoodreal. “Tiada siapa yang akan meneka mereka makan versi sihat dari sisi klasik ini kerana rasa dan tekstur yang menakjubkan.”

Dapatkan resipi di ifoodreal.

4 Ayam Goreng

Ayam goreng ialah kegemaran klasik Midwestern, tetapi anda boleh membuang minyak masak yang berat, malah rakan kongsi berkuah, dan masih menikmati hidangan ayam goreng yang lazat, kata Melinda Keckler, pereka resipi dan pengasas blog makanan Crinkled Cookbook. Malah, anda tidak memerlukan kuali pun untuk membuat Buttermilk Crispy Chicken Strips. Ayam dilembutkan dalam buttermilk, kemudian dibakar di dalam ketuhar. “Kombinasi rasa mungkin mengingatkan anda tentang resipi Midwestern lama nenek anda, ” katanya.Dapatkan resipi dalam Buku Masakan Crinkled.

5 Botol Cocktail Chickpea Meatballs

Bebola daging dengan putaran. “Ini adalah seperti bebola daging jeli anggur yang benar-benar ada di setiap keluarga yang pernah saya kunjungi…kecuali yang vegetarian, yang dibuat dengan kacang ayam,” kata Cara Lanz dari Midwestern HomeLife.

6 Celup Ayam Sihat

Parti Midwest Super Bowl tidak akan menjadi pesta yang sesuai tanpa Buffalo Chicken Dip—kegemaran peminat tetapi tidak terlalu teruja dari sudut kesihatan. Resipi ini daripada Cara Lanz dari Midwestern HomeLife mendapat markah—tiada keju krim atau pembalut botol digunakan. Ia dibuat dengan lapisan hummus kacang putih yang dihiasi dengan keju biru yogurt Yunani, ayam dan keju co-jack.

7 Krim Coklat Pudina Nice

“Saya tidak tahu sehingga baru-baru ini bahawa hanya penduduk Midwestern yang memanggil aiskrim coklat pudina ‘peppermint bon bon,'” kata Cara Lanz dari Midwestern HomeLife. “Cip coklat pudina atau ‘krim bagus’ ini bebas tenusu dan dibuat dengan pisang beku, cip coklat dan Oreo Pudina.” Pisang lecek beku membentuk “ais krim.”

8 Burger Salmon

Ciptaan White Castle tentang slider (atau burger mini) di Wichita, Kansas, pada tahun 1921, memulakan kecintaan terhadap burger di Midwest. Tetapi dengan trend daging merah yang semakin menjauh, banyak restoran telah mencari cara untuk mencipta semula sandwic ikonik ini. Di FireLake Grill House & Cocktail Bar, peluncur meluncur ke dalam salmon. Campuran sayur-sayuran yang dilambung dalam vinaigrette Dijon di atas salmon, tambahkan sentuhan kemanisan dan keasidan untuk mencipta hidangan yang seimbang dan berinspirasikan musim panas.

9 Kentang Rangup

Satu lagi kegemaran Midwest—kulit kentang rangup. Muatkan saya atau jangan besarkan saya, untuk kulit yang lebih kurus cubalah POM Wonderful Pomegranate Seeds—delima yang kaya dengan antioksidan meningkatkan kesihatan.

10 bola keju

Midwest suka keju. Versi bebola keju yang lebih sihat dibuat dengan menggabungkan pistachio dengan keju krim vegan. Pistachio adalah protein lengkap, jadi ini bagus untuk hidangan protein tinggi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *