Meatloaf New Recipe

Apabila bercakap mengenai roti daging, nampaknya ada dua pendapat: Anda menyukainya, atau anda membencinya. Bagi saya, saya selalu lebih bersandar pada sisi “benci”. Saya tidak pernah benar-benar menyukai roti daging membesar, dan satu-satunya cara saya akan memakannya ialah dengan saus tomat di atasnya. Begitulah keadaannya, sehingga saya mula membuat roti daging saya sendiri—khususnya resipi roti daging Copycat Cracker Barrel ini.

Cara membuat roti daging yang lazat

Apa yang mengubah fikiran saya tentang daging? Bagaimana ia dilakukan! Daging biasanya dilembutkan dengan sejenis roti. Serbuk roti adalah roti biasa yang bagus untuk ditambah kepada roti daging. Ibu saya selalu suka menambah oatmeal ke dalam meatloafnya. Tetapi saya? Saya suka menambah kepingan roti sebenar (direndam dalam susu) ke dalam daging saya. Apabila saya mula melakukan itu, persepsi saya terhadap roti daging berubah secara dramatik. Sekarang saya membuat roti daging beberapa kali sebulan!

Apa yang membuatkan daging Cracker Barrel ini?

Seperti yang saya katakan, meatloaf boleh dibuat dengan pelbagai cara. Walau bagaimanapun, untuk memastikan bahawa roti daging ini adalah salinan rapat roti daging Cracker Barrel, saya memutuskan untuk mencari senarai ramuan meatloaf di laman web mereka. Menurut Cracker Barrel, resipi meatloaaf mereka mempunyai tomato, bawang, dan lada hijau. Jadi mengapa resipi ini mempunyai keseluruhan tin tomato, bersama-sama dengan lada hijau cincang dan bawang.

Berikut ialah cara membuat roti daging Cracker Barrel peniru langkah demi langkah.

Resepi Keropok Barrel Meatloaf

BAHAN-BAHAN

2 keping roti
1/2 cawan susu
1 1/2 paun. Daging lembu kisar
1 10 oz. boleh tomato potong dadu, diperah
1 lada hijau, dicincang halus
1 biji bawang besar, hiris nipis
1 biji telur
1 sudu kecil garam
1/2 sudu kecil lada
1 sudu besar sos Worcestershire
1/2 cawan sos tomato

BAGAIMANA HENDAK MELAKUKANNYA

1. Rendam 2 keping roti dalam susu

Walaupun serbuk roti berfungsi dengan baik untuk roti daging, saya dapati menambah roti dan susu menjadikan roti daging lebih lembut apabila dibakar di dalam ketuhar. Rendam dua keping roti dalam 1/2 cawan susu, atau jika anda mempunyai roti hamburger tambahan, gunakan satu seperti yang saya lakukan!

2. Campurkan bahan-bahan (kecuali sos tomato)

Selepas merendam roti selama kira-kira 3-4 minit, masukkan daging lembu, tomato cincang, lada benggala, bawang, telur, garam, lada sulah, dan sos Worcestershire. Walaupun ia mungkin terdengar bodoh, mencampurkan daging dengan tangan anda akan menjadi cara paling mudah untuk mencampurkan bahan-bahan dengan baik.

3. Buat roti dalam hidangan kaserol yang dalam

Pindahkan campuran roti daging ke dalam hidangan kaserol yang dalam, dan bentukkan roti dengan tangan anda. Anda tidak mahu menggunakan kuali cetek kerana daging akan mengeluarkan jusnya semasa memasak.

4. Bakar selama 1 jam, kemudian ratakan sos tomato

Bakar daging selama satu jam di dalam ketuhar, sehingga daging mencapai 160 darjah dengan termometer daging. Apabila selesai, sapukan 1/2 cawan sos tomato di atas.

5. Hidangkan dengan beberapa bahagian Tong Keropok

Jadikan Cracker Barrel Makaroni dan keju, biskut buatan sendiri atau kacang hijau untuk dijadikan sampingan dengan roti daging anda!

RESEPI Penuh LOAPAN DAGING TONG KEROPOK

Panaskan ketuhar hingga 350 darjah.
Rendam 2 keping roti (atau bun hamburger) dalam susu selama 2-3 minit dalam mangkuk besar.
Masukkan daging lembu, tomato cincang, lada benggala, bawang, telur, garam, lada sulah dan sos Worcestershire. Gaul bersama dengan tangan yang bersih.
Buat roti dalam hidangan kaserol yang dalam.
Bakar dalam ketuhar selama 1 jam, atau sehingga suhu daging membaca 160 darjah.
Setelah selesai, sapukan sos tomato di atas dengan spatula.
Hidangkan dengan keropok, kacang hijau atau Copycat Cracker Barrel Mac & Cheese!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *